for(y)ourinformation

Bemutatkozás

Somogyi (Vonyó) Viola, termékfejlesztő, kutató mérnök 

Nyitott vagyok az együttmükődésekre, szerződéses projectekre, különösképp ha az cikk írás, kutatómunka vagy termékfejlesztési megbízás. Első tudományos publikációm a Táplálkozásmarketing tudományos szakfolyóiratban jelent meg, de írtam már cikkeket a Toman diet és az Expedit Nodum blogjára és más online újságoknak is. Kedvenc témáimat pedig saját blogomon jelenítem meg. 

Termékfejlesztőként gyakorlatom van új élelmiszerek fejlesztésében. Az egészségmegőrző és funkcionális élelmiszerek és étrend-kiegészítők fejlesztése és piaci bevezetése terén szereztem, több, mint 2 éves gyakorlatot. A biológiailag aktív hatóanyagok humán-élettani hatásainak igazolására modellvizsgálatok kivitelezésében is gyakorlatot szereztem. Megterveztem és megvalósítottam a termékfejlesztésekhez kapcsolódó egyéb pre-klinikai laboratóriumi vizsgálatokat (spektrofotometriai mérések kivitelezése; DPPH, FRAP, TPC…), melyben már korábbi munkahelyi tapasztalataimmal együtt (in vitro emésztési vizsgálatok kivitelezése, enzim aktivitás mérés, prebiotikus index meghatározása, antioxidáns kapacitás mérés, egyéb analitikai mérések kivitelezése) több, mint 2,5 éves gyakorlatra tettem szert.
Továbbá részt vettem humánklinikai vizsgálatok tervezésében, az adatok értékelésében.

 

Elérhetőség:
vonyo . viola @ gmail . com

 

Tanulmányok:

2012-2016
Budapesti Corvinus Egyetem – Élelmiszermérnök, Bsc.

2016-2018
Szent István Egyetem – Élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnök, Msc.

2017-2018
Univeritá degli studi di Salerno – Food Science and Technology, Msc.

 

Egyéb tanfolyamok, szakmai tanúsítványok:

2014. december
Budapesti Corvinus Egyetem, Érzékszervi Laboratórium – Érzékszervi minősítés alapjai egy féléves tanfolyam

2016
Szent István Egyetem, Érzékszervi Laboratórium – Kávé érzékszervi minősítése féléves tanfolyam

2018. november 27.
Food & Agro Consulting Kft. által szervezett egy napos Élelmiszerjelölési tréning és workshop elvégzése

2019. szeptember
University of Warsaw – 1 hetes angol nyelvű nemzetközi konferencián való részvétel (EIT Food)

2019
Honlapra fel! – Online marketing asszisztens tanfolyam elvégzése

2020
Barhács és Társa Kft. – Aranykalászos Gazda OKJ képzés megszerzése

2020
Marketing tanfolyam hivatalos állami felnőttképzés (folyamatban)

 

Kompteneciák:

-Termékfejlesztés
-Szakmai tanácsadás
-Minőségbiztosítás
-Cikk írás (SEO alapelveket figyelembe véve online cikkek, továbbá tudományos, szakmai cikkek egyaránt)
-Klinikai kutatásokban való részvétel (több, mint 2 éves tapasztalat a tervezés, adatok kiértékelése, szakmai segítségnyújtás terén)
-Notifikáció (étrend-kiegészítők engedélyeztetése)
-Címketervek elkészítése, fordítási feladatok ellátása
-Minőségbiztosítás
-Online marketing asszisztensi feladatok ellátása

 

Részletesebb szakmai önéletrajzért: 
LinkedIn 

 

Publikációk:

Milyen alapélelmiszert dúsítson a funkcionális élelmiszergyártó? – Egy tudományos vita magyarországi folytatása

2025-re így módosítja a lidl a saját márkás termékeinek összetételét
Ez a probléma az általanos érvényű táplálkozási ajánlásokkal

Mítosz vagy valóság: a fizikai inaktivitás és túlsúly közötti összefüggés – Le lehet-e mozogni egy rossz diétát?

Az élelmiszeripar rejtélyes szereplői – I.rész CRO-k nyomában

Az élelmiszeripar rejtélyes szereplői – II.rész Az élelmiszermérnök szerepe

Az igazság (a datolyáról)

Eláruljuk a tökéletes palacsinta titkát! – Élelmiszeripari kulisszatitkok mérnöki-szemmel

Böjtölés és egészségügyi hatásai

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!